Meghívásos tenderen nyertük el a Telekom VOLT Fesztivál design tenderét, amit a 2020-as idény arculatára írtak ki.

A célunk egy olyan friss arculat megalkotása volt, ami visszakanyarodik az analóg világhoz és a valódi élményekre helyezi a hangsúlyt. A nyertes koncepciónk középpontjába a kazettát helyeztük, ami nemcsak a zenét jelképezi, hanem egy egész generáció értékrendjét is. Azt a világot akartuk visszahozni, amelyikben az egész nyarat együtt töltöttük a szabadban, megéltünk minden érzést és kincsként kezeltük a zenét (hiszen a legtöbb albumhoz csak úgy jutottunk hozzá, ha lemásoltuk valaki másolt kaziját).

A koncepció apró gesztusokból épül fel, melyeknek egységében és részleteiben is külön üzenete van. A régi kazettaforradalom világának sokszínűségét építettük az arculatba modern formában kivitelezve. A kazetták elemkészlete rendkívül színesen alkalmazható és a végtelenségig mutálható úgy, hogy közben egységes marad. Ebből az elemkészletből építettük meg a soproni Tűztornyot és ebből vezettük le a helyszínen használt piktogramkészletet is.”

A kazettáknak nem csak a vizuális világát bontottuk ki a koncepcióban: a copy stílusában és szókészletében is visszaköszön.

Vissza a főoldalra