2 világklasszis sportoló, 4 különböző filmes technika, több, mint 30 rajongó,  1 fantasztikus stáb és egy 16 órás forgatás. Az ilyen napokat szeretjük.

Két világklasszis kerékpárversenyző, Alberto Contador és Ivan Basso ars poeticáját használtuk fel a versenyzésről és az életről ahhoz, hogy átadjuk a KOMETA márkaüzenetét.  (A vállalat a két sportoló csapatának fő szponzora). Egy őszinte, személyes és intim filmet szerettünk volna készíteni, ami mindenki számára érvényes igazságokat mesél el.

Elengedhetetlen volt, hogy a spot természetes és hiteles legyen, ezért interjúkat készítettünk a két legendával és a copyt a válaszaik alapján írtuk meg. A szöveget a KOMETA szlogenjére (Útravaló minden generációnak) építettük fel. Egy kis szellemi útravalót szerettünk volna adni a nézőknek.

A filmet Damokos Attila rendezővel és Nagy Marcell operatőrrel készítettük. A kamera hajnali 4-től este 8-ig forgott. Nagy kihívást jelentett folyamatosan alkalmazkodni a változékony időjáráshoz , vagy épp rávenni Contadort egy hajnali esőgépes snittre. A film készítésénél különböző technikákat vetettünk be (drón, super8, Hi8, arhiv anyagok), hogy vizuálisan minél rétegeltebb, emberközelibb anyagot készíthessünk. A kamera 6 helyszínen forgott a Balaton felvidéken amiből az egyiken feltűnnek a magyar kerékpársport szerelmesei is, akik azért jöttek, hogy  és együtt tekerhessenek Contadorékkal.Vissza a főoldalra