A globális felmelegedés elleni küzdelem csak úgy lehet sikeres, ha mindenki kiveszi belőle a részét és a saját eszközeivel harcol. Szerintünk az első – és legfontosabb lépés, hogy minél szélesebb rétegekhez jusson el az üzenet: Baj van, de tehetünk ellene. Ezért hívtuk életre a Warming, Warming! című videó sorozatot

A sorozatban 7 nagy és heterogén rajongótáborral rendelkező zenekar/zenész osztja meg a gondolatait 7, hétköznapi témában: A globális felmelegedésről általában – Follow The Flow, fenntartható divat - Schoblocher Barbi (Blahalousiana), szelektív hulladékgyűjtés -  Puskás Peti, fenntartható étkezés - Wolfie (Punnany Massif), műanyagmentes életmód  - Farkasházi  Réka, fenntartható otthon - Fluor és Columbo és a közlekedés -Beck Zoli (30Y). Az epizódokat úgy tematizáltuk, hogy mindenkit érintő problémákról szóljanak, amik ellen a hétköznapi ember is tud tenni.

A legfontosabb azonban a hitelesség és az érthetőség volt, hiszen hiába van üzenetünk, ha nem tudjuk átadni. Olyan zenészeket választottunk, akikről tudtuk, hogy szívükön viselik az ügyet és olyan témákat adtunk nekik, amik közel állnak hozzájuk. Így tudtuk elérni azt a könnyed, őszinte és emberközeli atmoszférát, ami nem elrettenti és elidegeníti, hanem bevonja a nézőket. A zenészeink átlagemberként hétköznapi nyelven, érthetően járták körbe a témát. Sok személyes tapasztalaton alapuló tanácsot adnak, amikkel a rajongók a mindennapjaikba is betekinthetnek, így azokhoz is eljuthatott az üzenet, akiket inkább a zenész, mintsem a probléma foglalkoztatott.

Bár fontos volt, hogy ne professzorok magyarázzanak a videókban, de a szakmaiság és a pontosság elengedhetetlen része volt a gyártásnak. Ezért vontuk be a Másfélfok.hu klímaszakértőit, akik végig szakmai segítséget nyújtottak nekünk. A szereplőinket minden videóban egy tényekre épülő rész egészíti ki, amikben olyan adatokat és javaslatokat adunk a közönségnek, amikről a zenészeink nem tudtak, nem beszéltek.

Mivel a Budapest Park hazánk egyik legnagyobb elérésével rendelkező szórakozóhelye és a videókat a zenészeink is mind megosztották sokkal több emberhez tudott eljutni az üzenetünk, mintha a hagyományos, vagy tematikus csatornákat használtunk volna, hiszen a zene és a szórakozás mindig népszerűbb téma lesz, mint a globális felmelegedés.

A project első díjat nyert az OnlineVideoAudio Award-on "Legjobb gazdasági, közéleti videó kategóriában" és  díjazták  a Doing Good CSR Awardon "Környezeti ügyek" és "Szociális ügyek" kategóriában is.

A sorozat egy lowbudget project volt, amit minden készítő és szereplő elhivatottságból és meggyőződésből vállalt. Mert változást csak így lehet elérni.

Köszönjük a stábnak és az előadóknak:

Follow The Flow
Schoblocher Barbi
Puskás Peti
Wolfie
Farkasházi Réka
Fluor Tomi
MC Columbo
Beck Zoli

Vissza a főoldalra